Kwaliteit

Skal.jpgSkal

Voor betrouwbaar biologisch

Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.

Biologisch is een wettelijk beschermde term. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 3600 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en wij controleren hierop. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. We houden toezicht op de hele biologische keten, in opdracht van het Ministerie van EZ.

Met de afgifte van dit keurmerk maken we de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt Skal bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector.


QS

Kwaliteit en zekerheid

QS staat voor Qualität (kwaliteit en Sicherheit (zekerheid). QS is een certificeringssyteem dat in Duitsland speciaal ontwikkeld is voor de groente - en fruitsector. De drie elementen die hierbij centraal staan zijn voedselveiligheid, transparantie en traceerbaarheid, en dit doorheen de hele keten (telers, handelaars en supermarkten). Veel Duitse supermarkten eisen van hun leverancier dat zij QS-gecertificeerd moeten zijn.